Αφυγραντήρες

Το αλφαβητάρι του καλού… αφυγραντήρα!

By 3 Δεκεμβρίου, 2018 No Comments

Αφυγραντήρας οδηγός αγοράς

Στην αγορά κυκλοφορούν εκατοντάδες μοντέλα αφυγραντήρων, τα οποία έχουν διαφορετικές λειτουργίες. Για αυτό το λόγο, πριν αποφασίσετε για την αγορά της συσκευής που θα αναλάβει να καταπολεμήσει τον «επικίνδυνο εχθρό» της υγρασίας, τότε καλό είναι πρώτα να γνωρίζετε κάποια παραπάνω πράγματα τόσο για τη χρήση, όσο και τις δυνατότητες τους. Έτσι λοιπόν σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε ένα αλφαβητάρι για αρχάριους, το οποίο είναι βέβαιο ότι θα σας φανεί εξαιρετικά χρήσιμο και θα σας βοηθήσει καλύτερα στην τελική επιλογή σας…

Αυτόματη Επανεκκίνηση: Σε περίπτωση ξαφνικής διακοπής του ρεύματος ο αφυγραντήρας σταματάει και με την επαναφορά του ρεύματος επανέρχεται αμέσως στην πρότερη λειτουργία του.

Δεξαμενή νερού (lt): Κάθε αφυγραντήρας διαθέτει δεξαμενή νερού (ή δοχείο νερού), όπου εκεί «αποθηκεύεται» το νερό που προέρχεται από τη διαδικασία της αφύγρανσης. Είναι αποσπώμενη και όσο μεγαλύτερη είναι η χωρητικότητα της (σε λίτρα), τόσο λιγότερες φορές χρειάζεται να πετάτε το νερό που έχει συγκεντρωθεί.

Θόρυβος (db): Οι αφυγραντήρες που λειτουργούν με συμπιεστή (moter) παράγουν ένα συγκεκριμένο επίπεδο θορύβου. Εάν σκοπεύετε να τοποθετήσετε τον αφυγραντήρα στην κρεβατοκάμαρα (ή σε χώρο του σπιτιού που θέλετε ησυχία), καλό θα ήταν να ρίξετε μια ματιά στα decibel που παράγει.

Ιονιστής: Οι περισσότεροι αφυγραντήρες διαθέτουν ενσωματωμένο ιονιστή, ο οποίος διοχετεύει αρνητικά ιόντα στην ατμόσφαιρα του σπιτιού, καταπολεμώντας τις οσμές, την σκόνη, τα αλλεργιογόνα κι άλλα βλαπτικά στοιχεία που προκαλούν αναπνευστικά προβλήματα.

Κατανάλωση Ρεύματος: Εδώ ισχύει ότι όσο το λιγότερο τόσο το καλύτερο! Εννοείται ότι πολλοί αφυγραντήρες διαθέτουν ειδικά modes που κάνουν εξοικονόμηση ενέργειας, βοηθώντας σημαντικά την τσέπη σας.

Λειτουργία ύπνου (sleep mode):  Το Sleep Mode όταν τεθεί σε λειτουργία προσφέρει χαμηλότερη ενεργειακή κατανάλωση, περιορίζοντας ή απενεργοποιώντας τις έξτρα λειτουργίες ενός αφυγραντήρα στις απολύτως απαραίτητες (όπως για παράδειγμα είναι ο φωτισμός νύχτας).

Οθόνη ενδείξεων: Τα μοντέλα που είναι πιο εξελιγμένα διαθέτουν ειδική οθόνη ενδείξεων που σας επιτρέπει να βλέπετε τα επίπεδα υγρασίας στον χώρο σας, πράγμα που σας βοηθάει να καθορίσετε ευκολότερα τη λειτουργία της συσκευής.   

Συμπιεστής: Οι αφυγραντήρες που λειτουργούν με συμπιεστή είναι ο συνηθέστερος τύπος που κυκλοφορεί στο εμπόριο. Ο συμπιεστής ουσιαστικά προκαλεί τη «συνάντηση» ψυχρού και θερμού αέρα στο εσωτερικό του και μέσω μιας ειδικής διαδικασίας διοχετεύει ξανά τον αέρα στον χώρο σας, φιλτραρισμένο και χωρίς την ύπαρξη σωματιδίων υγρασίας.

Το εύρος λειτουργίας ενός αφυγραντήρα με συμπιεστή είναι 5-35℃. Σε κάθε περίπτωση εάν η θερμοκρασία χώρου πέσει κάτω από τους 15℃, η ικανότητα αφύγρανσης μειώνεται αισθητά. Εάν λοιπόν ο χώρος που θα λειτουργεί ο αφυγραντήρας έχει χαμηλές θερμοκρασίες, η χρήση ενός αφυγραντήρα τεχνολογίας desiccant είναι απαραίτητη.

Ζεόλιθος (Desiccant): Πρόκειται για την τεχνολογία αφύγρανσης που βασίζεται στη χρήση ζεόλιθου [απορροφητικό υλικό] και καθίσταται ιδανική για χώρους με ελάχιστη ή καθόλου θέρμανση [κάτω των 15℃].

Σύνδεση με αποχέτευση: Αρκετά μοντέλα διαθέτουν τη δυνατότητα απευθείας σύνδεσης με την αποχέτευση με τη χρήση ειδικού σωλήνα.

Στέγνωμα Ρούχων: Οι σύγχρονοι αφυγραντήρες έρχονται με την εξαιρετικά χρήσιμη λειτουργία στεγνώματος των ρούχων, πράγμα που θα σας βγάλει από τον κόπο και παράλληλα θα κάνει καλό στην τσέπη σας.

Χρονοδιακόπτης: Αυτή η δυνατότητα σας επιτρέπει να καθορίζετε τον χρόνο λειτουργίας του αφυγραντήρα σας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, που κυμαίνεται από λίγα λεπτά και φτάνουν μέχρι ακόμη και ένα 24ώρο.

Χώρος (σε τετραγωνικά): Κάθε αφυγραντήρας δύναται να καλύψει συγκεκριμένο χώρων τετραγωνικών μέτρων, για αυτό πριν καταλήξετε στην επιλογή σας θα πρέπει πρώτα να δείτε τον χώρο που θα κληθεί να καλύψει.

 

KULLSAVE (η έξυπνη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας):

Οι αφυγραντήρες Κullhaus Qualis έχουν από τη χαμηλότερη κατανάλωση στην Ευρωπαϊκή αγορά. 145W Qualis 12L Ion. 265W Qualis 20L Ion [μέγιστη ονομαστική κατανάλωση]. 

Στη “Λειτουργία ρύθμισης επιθυμητής υγρασίας” του αφυγραντήρα, ρυθμίστε την σχετική υγρασία που επιθυμείτε, ιδανικά 50-55%. Ο αφυγραντήρας Kullhaus Qualis θα δουλέψει για όση ώρα χρειαστεί ώστε να επιτύχει τον στόχο. Στη συνέχεια ο συμπιεστής θα σταματήσει, ο ανεμιστήρας θα λειτουργήσει για 4-5 λεπτά και ο αφυγραντήρας αφυγραντήρες Kullhaus Qualis θα μπει σε κατάσταση ύπνου για 30 λεπτά. Στην κατάσταση ύπνου [θέση Standby] η κατανάλωση είναι μόνο 0,4W περίπου! 

Μετά τα 30 λεπτά θα μπει σε λειτουργία μόνο ο ανεμιστήρας και για λίγα μόνο δευτερόλεπτα, προκειμένου να ελέγξει τη σχετική υγρασία δωματίου. Αν η σχετική υγρασία έχει αυξηθεί πάνω από το επιθυμητό επίπεδο, ο αφυγραντήρας Kullhaus Qualis θα μπει σε λειτουργία αφύγρανσης. Σε αντίθετη περίπτωση, ο αφυγραντήρας θα μπει και πάλι σε κατάσταση ύπνου για επιπλέον 30 λεπτά, και ούτω καθεξής.

Αφυγραντήρες Kullhaus Qualis καλύτεροι αφυγραντήρες 2019 | από τη Sani hellas εισαγωγική

Αφυγραντήρες Kullhaus

Οι αφυγραντήρες Kullhaus σχεδιάστηκαν έχοντας στο μυαλό τρεις βασικές αρχές: τα υψηλότερα στάνταρτ ποιότητας κατασκευής, τη χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση, και την πιο αθόρυβη λειτουργία.