Αφυγραντήρας κατανάλωση ρεύματος

Αφυγραντήρας κατανάλωση: το πόσο καταναλώνει ένας αφυγραντήρας είναι ένα πολύ καίριο, όσο και αποφασιστικό στοιχείο στην αγορά αφυγραντήρα. Παρ’ ότι γίνεται πολύ κουβέντα σχετικά με το θέμα αυτό, θεωρούμε ότι δεν λαμβάνονται υπόψη εξίσου σημαντικά χαρακτηριστικά σχετικά με την κατανάλωση του αφυγραντήρα.

Ονομαστική κατανάλωση αφυγραντήρα

Πολλοί καταναλωτές, όταν συγκρίνουν την κατανάλωση διάφορων αφυγραντήρων, κάνουν το λάθος να κοιτάνε απλά το ταμπελάκι τεχνικών χαρακτηριστικών. Η τιμή που αναγράφεται αφορά στην ονομαστική κατανάλωση του αφυγραντήρα, όταν αυτός λειτουργεί σε συνθήκες συγκεκριμένης σχετικής υγρασίας (%) και σε συγκεκριμένη θερμοκρασία χώρου. Με άλλα λόγια, η ονομαστική κατανάλωση δηλώνει πόσο καταναλώνει ο αφυγραντήρας λειτουργώντας στις συγκεκριμένες συνθήκες και είναι σε λειτουργία ο συμπιεστής [compressor]. Πραγματικά πολύ σημαντικό στοιχείο. Αυτό όμως που θα έπρεπε επίσης να μάς ενδιαφέρει είναι πόσες ώρες θα είναι σε λειτουργία ο συμπιεστής μέσα στην ημέρα; Η λειτουργία του συμπιεστή [compressor] είναι αυτή που προκαλεί την κατανάλωση.

Η ονομαστική κατανάλωση των αφυγραντήρων Kullhaus Qualis είναι από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη! Αναφερόμαστε στην πραγματική, με μετρήσεις, ονομαστική κατανάλωση.

Οι πραγματικές μετρήσεις ονομαστικής κατανάλωσης είναι αμείλικτες!
Kulhaus Qualis 12L IONκαταναλώνει μόνο 145W [ονομαστική μέγιστη κατανάλωση]
Kulhaus Qualis 20L IONκαταναλώνει μόνο 265W [ονομαστική μέγιστη κατανάλωση]

Ψηφιακές ενδείξεις & υγροστάτης ακριβείας αφυγραντήρα 

Οι ψηφιακές ενδείξεις και η δυνατότητα προγραμματισμού σίγουρα εντυπωσιάζουν. Με την πρώτη ματιά προσδίδουν στον αφυγραντήρα Kullhaus Qualis ένα μίνιμαλ, μοντέρνο look. Η ψηφιακή οθόνη αφής προσφέρει μια φιλική προς το χρήστη εμπειρία και την αίσθηση του premium προϊόντος. Ο ψηφιακός προγραμματισμός, τα ηλεκτρονικά συστήματα, και o ποιοτικό υγροστάτης ακριβείας συνεργάζονται άψογα έτσι ώστε οι ρυθμίσεις σας να εκτελούνται ακαριαία. Ο υγροστάτης ακριβείας θα διαβάζει με ακρίβεια τη σχετική υγρασία και με αμεσότητα θα δίνει εντολή στα ηλεκτρονικά συστήματα να “κόψουν” ή να συνεχίσουν τη λειτουργία του αφυγραντήρα. Ποιοτικός, γιατί στο πέρασμα του χρόνου ο υγροστάτης δε θα χάσει την ακρίβεια στις μετρήσεις του.  

Σκεφτείτε ένα πολύ καλής ποιότητας ηλεκτρικό θερμαντικό σώμα, που θερμαίνει άμεσα και υγιεινά το χώρο. Πόσο χρήσιμος ή οικονομικά συμφέρον θα ήταν εάν ο θερμοστάτης χώρου δεν ήταν ακριβείας. Το θερμαντικό θα λειτουργούσε πολύ περισσότερες ώρες από αυτές που πραγματικά θα έπρεπε, καταναλώνοντας στην ουσία πεταμένα λεφτά.

Ο αφυγραντήρας Kullhaus Qualis θα λειτουργεί επακριβώς όσο χρειάζεται για να διατηρήσει την υγρασία στο ποσοστό υγρασίας που έχετε καταχωρήσει. Τον υπόλοιπο χρόνο ο αφυγραντήρας θα είναι σε θέση Standby: θα καταναλώνει δηλαδή λιγότερο από ≤0.5W!

KULLSAVE  Energy Saving System

Επιπλέον εξοικονόμηση ενέργειας

Στους αφυγραντήρες Kullhaus Qualis όχι μόνο η ονομαστική μέγιστη κατανάλωση είναι από τις χαμηλότερες! Η πραγματική κατανάλωση μειώνεται ακόμη περισσότερο, όσο περισσότερο λειτουργούν! Διαθέτουν τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας KULLSAVE  Energy Saving System.

Στη “Λειτουργία ρύθμισης επιθυμητής υγρασίας” του αφυγραντήρα, ρυθμίστε την σχετική υγρασία που επιθυμείτε, ιδανικά 50-55%. Ο αφυγραντήρας Kullhaus Qualis θα δουλέψει για όση ώρα χρειαστεί ώστε να επιτύχει τον στόχο. Στη συνέχεια ο συμπιεστής θα σταματήσει, ο ανεμιστήρας θα λειτουργήσει για 3 λεπτά περίπου στη χαμηλή σκάλα και ο αφυγραντήρας Kullhaus Qualis θα μπει σε κατάσταση ύπνου για 17 λεπτά. Στην κατάσταση ύπνου [θέση Standby] η κατανάλωση είναι μόνο ≤0.5W! 

Μετά τα 17 λεπτά θα μπει σε λειτουργία μόνο ο ανεμιστήρας στη χαμηλή σκάλα λειτουργίας και για 3 λεπτά περίπου, προκειμένου να ελέγξει τη σχετική υγρασία δωματίου. Αν η σχετική υγρασία έχει αυξηθεί +3% πάνω από το επίπεδο που έχουνε ορίσει, ο αφυγραντήρας Kullhaus Qualis θα μπει σε λειτουργία αφύγρανσης. Σε αντίθετη περίπτωση, ο αφυγραντήρας θα μπει και πάλι σε κατάσταση ύπνου για επιπλέον 17 λεπτά, και ο κύκλος εξοικονόνησης ενέργειας θα συνεχιστεί.

 
Αφυγραντήρας κατανάλωση ανά Ταχύτητα Ανεμιστήρα
ΜοντέλοΧαμηλή ΤαχύτηταΜεσαία ΤαχύτηταΥψηλή Ταχύτητα
Qualis 12L ion24W26W28W
Qualis 20L ion25W27W30W

Λειτουργία αυτόματης αφύγρανσης

Ένας επιπλέον τρόπος εξοικονόμησης ενέργειας είναι η έξυπνη λειτουργία αυτόματης αφύγρανσης. Το ηλεκτρονικό σύστημα του αφυγραντήρα Kullhaus Qualis είναι προγραμματισμένο να δουλεύει αυτοματοποιημένα, βάσει της σχετικής υγρασίας χώρου που ανιχνεύει. Επιπλέον, θα σάς ενημερώνει για το επίπεδο υγρασίας με ένα διακριτικό φωτισμό (TRI-COLORS LIGHT), ως εξής:

Λειτουργία αυτόματης αφύγρανσης
Σχετ.Υγρ. % ΔωματίουΈνδειξηΣυμπιεστήςΤαχύτητα ανεμιστήρα
ΣΥ% > 65%ΚόκκινοΔουλεύειΥψηλή
55% ≦ ΣΥ% ≦65%ΠράσινοΔουλεύειΜεσαία
ΣΥ% <55%ΜπλέΔε δουλεύειΧαμηλη

Qualis 12L Ion

Για σπίτι 80m² περίπου
Μέγιστη Κατανάλωση 145W
Στέγνωμα ρούχων
Ιονιστής

MORE
Αφυγραντήρας Kullhaus Qualis 12L

Qualis 20L Ion

Για σπίτι 150m² περίπου
Μέγιστη Κατανάλωση 265W
Στέγνωμα ρούχων
Ιονιστής

MORE
Αφυγραντήρας Kullhaus Qualis 20L