Skip to main content

Που να τοποθετήσω τον αφυγραντήρα στο σπίτι;

Όταν ο αφυγραντήρας χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στο χώρο, θα ήταν προτιμότερο να δουλέψει στο δωμάτιο που πάσχει, που παρουσιάζει το μεγαλύτερο πρόβλημα υπερβολικής υγρασίας. Ρυθμίστε την επιθυμητή υγρασία στο 55% και αφήστε τον αφυγραντήρα να δουλέψει αδιάλειπτα, έως ότου ρίξει την υγρασία στο επιθυμητό επίπεδο και σταματήσει να λειτουργεί.

Στη συνέχεια τοποθετήστε τον αφυγραντήρα Kullhaus στο κεντρικότερο σημείο του σπιτιού και ρυθμίστε την επιθυμητή υγρασία στο 55%. Συνήθως το σημείο αυτό είναι στο ξεκίνημα του διαδρόμου που ενώνει όλα τα δωμάτια. Σημαντικό: οι πόρτες των δωματίων θα πρέπει να είναι ανοιχτές, έτσι ώστε ο αφυγραντήρας να μπορέσει να ρουφήξει την υγρασία.

Σε σπίτια με πολλούς διαδρόμους είναι πιθανόν να θέλετε να μετακινήσετε το αφυγραντήρα. Οι αφυγραντήρες Kullhaus έχουν ροδάκια για την εύκολη μετακίνησή τους στο χώρο.

Σημαντικό: όταν ο αφυγραντήρας είναι σε λειτουργία θα πρέπει να παράθυρα να είναι κλειστά για προφανείς λόγους. Μπορούμε να αερίσουμε το χώρο για λίγα λεπτά τις πρωινές ώρες, σβήνοντας πρώτα τον αφυγραντήρα. Έτσι η εξωτερική υγρασία δε θα εισβάλλει στο εσωτερικό. Με το που ολοκληρώσουμε τον αερισμό του σπιτιού, τότε θέτουμε και πάλι σε λειτουργία τον αφυγραντήρα.

Ποσες ωρες πρεπει να λειτουργει ο αφυγραντηρας;

Η απάντηση θα ήταν: όσες ώρες απαιτούνται ώστε τα επίπεδα υγρασίας να πέσουν στα ιδανικά, υγιεινά επίπεδα του 55% περίπου. Στην Kullhaus προτρέπουμε τους πελάτες μας να λειτουργούν τον αφυγραντήρα ανελλιπώς, στην αυτόματη λειτουργία. Έτσι κι αλλιώς όλοι οι αφυγραντήρες Kullhaus διαθέτουν ψηφιακή ρύθμιση επιθυμητής υγρασίας χώρου και τη διατηρούν με ακρίβεια. Όταν ο αφυγραντήρας πιάσει την επιθυμητή υγρασία θα σταματήσει να δουλεύει. Έτσι η υγρασία στο εσωτερικό συντηρείται σε υγιεινά επίπεδα και τα σπίτι προστατεύεται.

Ωρες λειτουργίας για χαμηλή κατανάλωση αφυγραντήρα;

Η κατανάλωση ρεύματος σχετίζεται με δύο πράγματα. Αφενός με την ονομαστική κατανάλωση του αφυγραντήρα, π.χ. ο αφυγραντήρας Kullhaus Qualis 20L ion έχει ονομαστική κατανάλωση 265W, ο Kullhaus alpha Q20L 245W. Άρα ένα βασικό κριτήριο είναι αυτό.

Θα ακουστεί περίεργο, αλλά όσο περισσότερες ώρες λειτουργεί ο αφυγραντήρας τόσο λιγότερο ρεύμα θα καταναλώσει. Είναι προτιμότερο να ρυθμίσουμε την επιθυμητή σχετική υγρασία και να αφήσουμε τον αφυγραντήρα να λειτουργεί αυτόματα. Με την εξής προϋπόθεση! Θα πρέπει ο αφυγραντήρας να διαθέτει ακριβείς ρυθμίσεις, αξιόπιστο υγροστάτη χώρου και κυρίως να αντιδρά ακαριαία στα επίπεδα υγρασίας χώρου.

Αφυγραντήρας κατανάλωση ρεύματος

Ολοι οι αφυγραντήρες Kullhaus είναι εξοπλισμένοι με το σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας KULLSAVE | ENERGY SAVING SYSTEM. Μια λογική εξοικονόμησης ρεύματος που στην ουσία επιβάλει στον αφυγραντήρα να δουλεύει αποκλειστικά και μόνο και για το λιγότερο δυνατόν χρόνο για τη διατήρηση της επιθυμητής σχετικής υγρασίας.

Ακολουθώντας την παραπάνω πρακτική θα διαπιστώσει κανείς ότι ο αφυγραντήρας Kullhaus δε θα λειτουργεί παρά 3-4 ώρες την ημέρα! Κατανάλωση αφυγραντήρα 20 λίτρων: το κόστος λειτουργίας λοιπόν για τον αφυγραντήρα 20 λίτρων Kullhaus Qualis 20L ion / Kullhaus alpha Q20L θα είναι περίπου 0,15€ ημερησίως και περίπου 4,5€ τη μήνα!

Αφυγραντήρας σωστή χρήση

Αφυγραντήρας ρυθμίσεις

  • Τοποθετείστε τον αφυγραντήρα με τη βάση του να πατά πάνω σε μια σταθερή, επίπεδη επιφάνεια.
  • Προκειμένου να εισέρχεται αβίαστα ο αέρας δωματίου στη συσκευή, θα πρέπει ο αφυγραντήρας να είναι σε απόσταση 20-30 εκατοστά από τον τοίχο ή έπιπλα.
  • Για το στέγνωμα ρούχων, μη τοποθετείτε τα νωπά ρούχα πάνω από τον αφυγραντήρα προκειμένου να μην πέσουν σταγόνες νερού στο εσωτερικό της συσκευής.
  • Βεβαιωθείτε ότι ο κάδος νερού είναι σωστά τοποθετημένος. Ο αφυγραντήρας διαθέτει προστασία από υπερχείλιση: εάν ο κάδος νερού γεμίσει ένας θα ακουστεί ένας προειδοποιητικός ήχος και ο αφυγραντήρας θα σβήσει.
  • Η σωστή/ιδανική σχετική υγρασία χώρου θεωρείται το 50-55%.
  • Μη σβήνετε τον αφυγραντήρα ποτέ βγάζοντάς τον από την πρίζα. Πιέστε το μπουτόν “On/Off”

Ποσότητα νερού που συλλέγεται;

Όταν  χρησιμοποιήσετε  για  πρώτη  φορά  τον  αφυγραντήρα,  αυτός  θα  δουλέψει  πιο  σκληρά  για  να  μειώσει  τη  σχετική υγρασία  στο  (π.χ.  55%).  Είναι  απολύτως  λογικό  ότι  αυτή  είναι  η  στιγμή  που  θα  παράξει  το  περισσότερο  νερό  και  το άδειασμα  του  δοχείου  θα  χρειαστεί  να  είναι  πιο  συχνό.  Καθώς  το  δωμάτιο  γίνεται  στεγνότερο  ο  αφυγραντήρας  μαζεύει λιγότερο  νερό  και  το  γέμισμα  του  δοχείου  είναι  πιο  αργό.  Είναι  επίσης  λογικό  ότι  όταν  η  επιθυμητή  σχετική  υγρασία επιτευχθεί, ο αφυγραντήρας θα σταματήσει να συλλέγει νερό. Εάν  δείτε  ότι  έχετε  ακόμα  σταγόνες  νερού  στα  παράθυρα  ή  ότι  χρειάζεται  να  στεγνώσετε  ακόμα  περισσότερο  τον  αέρα τότε  επιλέξτε  χαμηλότερη  σχετική  υγρασία  (40  ή  45%).  Αυτό  μπορεί  επίσης  να  είναι  αναγκαίο  εάν  έχετε  μονά  τζάμια  ή όταν η εξωτερική θερμοκρασία πέσει σε επίπεδα παγετού.

Καθαρισμός αφυγραντήρα.

Ανά τακτά διαστήματα θα πρέπει να καθαρίζετε τα φίλτρα του αφυγραντήρα από σκόνες ή βρομιές. Χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική σας σκούπα.

Καθαρίστε το εξωτερικό μέρος της συσκευής με στεγνό πανί. Εάν η συσκευή είναι αρκετά βρόμικη, χρησιμοποιείστε ένα ήπιο προϊόν καθαρισμού. Σκουπίστε τη συσκευή με ένα νωπό πανί. Σε καμία περίπτωση να μη ρίχνετε νερό στη συσκευή.

Αποθήκευση αφυγραντήρα

Εάν θεωρείτε ότι δε θα χρησιμοποιήσετε τον αφυγραντήρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακολουθείστε τα εξής βήματα για την αποθήκευσή του:

  1. Αφαιρέστε το φις από την πρίζα. Αδειάστε το δοχείο νερού και βεβαιωθείτε ότι έχει στεγνώσει πλήρως [μπορεί να πάρει μερικές μέρες].
  2. Καθαρίστε με ηλεκτρική σκούπα τη σκόνη, χνούδι, βρομιές που τυχόν να υπάρχουν στο πίσω μέρος του αφυγραντήρα.
  3. Τοποθετείστε τη συσκευή στη συσκευασία της και αποθηκεύστε την σε χώρο χωρίς σκόνη. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βλέπει τον αφυγραντήρα ο ήλιος.

Δείτε τη σειρά αφυγραντήρων Kullhaus

- υψηλότερα στάνταρτ ποιότητας κατασκευής
- χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση
- αθόρυβη λειτουργία
- minimal σχεδιασμός