... Skip to main content

Ο αφυγραντήρας μειώνει το κόστος θέρμανσης

Οι αφυγραντήρες Kullhaus θα βοηθήσουν στη μείωση του κόστους θέρμανσης κατά 20% περίπου. Μειώνουν και ελέγχουν αδιάλειπτα την υγρασία του αέρα στο εσωτερικό του σπιτιού ή του γραφείου, κάνοντας τον αέρα πιο ξηρό και υγιεινό. Όταν ο αέρας είναι ξηρός [50-60% σχετική υγρασία], κατά πρώτο λόγο η αίσθηση της θερμότητας που έχουμε αυξάνεται με αποτέλεσμα να μην αισθανόμαστε το χώρο υγρό και κρύο όπως πριν. Άρα δε θα βάλουμε τη θέρμανση.

Κατά δεύτερο λόγο, ο ξηρός αέρας θερμαίνεται πιο γρήγορα από τον υγρό αέρα. Αυτό συμβαίνει διότι ο ξηρός αέρας έχει χαμηλότερη θερμοκρασία δρόσου, δηλαδή τη θερμοκρασία στην οποία ο αέρας αρχίζει να παραμένει σταθερός, κάτω από την οποία ο αέρας αρχίζει να συμπυκνώνεται και να απελευθερώνει υγρασία. Όταν η υγρασία απορροφάται από τα αντικείμενα και τον αέρα στο δωμάτιο, απαιτείται επιπλέον ενέργεια για να ανεβεί η θερμοκρασία του υγρού αέρα και των αντικειμένων στο δωμάτιο.

Ελέγχοντας την υγρασία δωματίου με τους αφυγραντήρες Kullhaus μειώνουμε το κόστος θέρμανσης, καθώς ο ξηρός αέρας μπορεί να θερμανθεί πολύ πιο σύντομα, άρα η επιθυμητή θερμοκρασία χώρου μπορεί να επιτευχθεί σε μικρότερο χρονικό διάστημα, καθιστώντας τη θέρμανση πιο αποδοτική.

Αφυγραντήρας κατανάλωση ρεύματος

Οι αφυγραντήρες χαμηλής κατανάλωσης είναι οι αφυγραντήρες είναι αυτός που σε βάθος χρόνου θα καταναλώσουν τη λιγότερη δυνατή ενέργεια. Πρέπει να γνωρίζετε ότι ο μέσος όρος χρήσης του αφυγραντήρα στο σπίτι είναι 4-6 ώρες ημερησίως. Συνιστούμε την αδιάλειπτη και αυτόματη λειτουργία των αφυγραντήρων Kullhaus, καθώς είναι σχεδιασμένοι να διατηρούν με ακρίβεια την υγρασία χώρου στα επίπεδα που εσείς έχετε επιλέξει.

Πώς διαπιστώνετε την κατανάλωση του αφυγραντήρα.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η κατανάλωση ενός αφυγραντήρα μετριέται στη θερμοκρασία των 27°C, με σχετική υγρασία 60% [Rated Power]. Οποιεσδήποτε άλλες συνθήκες μέτρησης της κατανάλωσης είναι παραπλανητικές. Ελέγξτε το ταμπελάκι του αφυγραντήρα, ψάξτε για την κατανάλωση σε Watt και βεβαιωθείτε ότι ο κατασκευαστής αναφέρεται στην Rated Power !

Οι αφυγραντήρες Kullhaus είναι σίγουρα από τους οικονομικούς αφυγραντήρες στην κατανάλωση ρεύματος στην Ευρώπη, αν όχι οι αφυγραντήρες με τη χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

Kullhaus αφυγραντήρες χαμηλής κατανάλωσης
Συγκριτικός Πίνακας

Μοντέλο Κατανάλωση (Rated Power) Κάλυψη τ.μ.
Kullhaus alpha Q13L  145W 60m²
Kullhaus alpha Q13L Pro 145W 60m²
Kullhaus Qualis 12L  170W 60m²
Kullhaus alpha Q20L  245W 80m²
Kullhaus alpha Q20L Pro 245W 80m²
Kullhaus Qualis 20L  250W 80m²
Kullhaus Qualis 25L  290W 100m²

KULLSAVE  Energy Saving System

Επιπλέον εξοικονόμηση ενέργειας

Στη “Λειτουργία ρύθμισης επιθυμητής υγρασίας” του αφυγραντήρα, ρυθμίστε την σχετική υγρασία που επιθυμείτε, ιδανικά 50-55%. Ο αφυγραντήρας Kullhaus Qualis θα δουλέψει για όση ώρα χρειαστεί ώστε να επιτύχει τον στόχο. Στη συνέχεια ο συμπιεστής θα σταματήσει, ο ανεμιστήρας θα λειτουργήσει για 3 λεπτά περίπου στη χαμηλή σκάλα και ο αφυγραντήρας Kullhaus Qualis θα μπει σε κατάσταση ύπνου για 17 λεπτά. Στην κατάσταση ύπνου [θέση Standby] η κατανάλωση είναι μόνο ≤0.5W!

Μετά τα 17 λεπτά θα μπει σε λειτουργία μόνο ο ανεμιστήρας στη χαμηλή σκάλα λειτουργίας και για 3 λεπτά περίπου, προκειμένου να ελέγξει τη σχετική υγρασία δωματίου. Αν η σχετική υγρασία έχει αυξηθεί +3% πάνω από το επίπεδο που έχουνε ορίσει, ο αφυγραντήρας Kullhaus Qualis θα μπει σε λειτουργία αφύγρανσης. Σε αντίθετη περίπτωση, ο αφυγραντήρας θα μπει και πάλι σε κατάσταση ύπνου για επιπλέον 17 λεπτά, και ο κύκλος εξοικονόνησης ενέργειας θα συνεχιστεί.

Δείτε τη σειρά αφυγραντήρων Kullhaus

- υψηλότερα στάνταρτ ποιότητας κατασκευής
- χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση
- αθόρυβη λειτουργία
- minimal σχεδιασμός