... Skip to main content

Αφυγραντήρας οδηγός αγοράς

Στην αγορά κυκλοφορούν εκατοντάδες μοντέλα αφυγραντήρων, τα οποία έχουν διαφορετικές λειτουργίες. Για αυτό το λόγο, πριν αποφασίσετε για την αγορά της συσκευής που θα αναλάβει να καταπολεμήσει τον «επικίνδυνο εχθρό» της υγρασίας, τότε καλό είναι πρώτα να γνωρίζετε κάποια παραπάνω πράγματα τόσο για τη χρήση, όσο και τις δυνατότητες τους. Έτσι λοιπόν σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε ένα αλφαβητάρι για αρχάριους, το οποίο είναι βέβαιο ότι θα σας φανεί εξαιρετικά χρήσιμο και θα σας βοηθήσει καλύτερα στην τελική επιλογή σας…

Αυτόματη Επανεκκίνηση: Σε περίπτωση ξαφνικής διακοπής του ρεύματος ο αφυγραντήρας σταματάει και με την επαναφορά του ρεύματος επανέρχεται αμέσως στην πρότερη λειτουργία του.

Δεξαμενή νερού (lt): Κάθε αφυγραντήρας διαθέτει δεξαμενή νερού (ή δοχείο νερού), όπου εκεί «αποθηκεύεται» το νερό που προέρχεται από τη διαδικασία της αφύγρανσης. Είναι αποσπώμενη και όσο μεγαλύτερη είναι η χωρητικότητα της (σε λίτρα), τόσο λιγότερες φορές χρειάζεται να πετάτε το νερό που έχει συγκεντρωθεί.

Θόρυβος (db): Οι αφυγραντήρες που λειτουργούν με συμπιεστή (moter) παράγουν ένα συγκεκριμένο επίπεδο θορύβου. Εάν σκοπεύετε να τοποθετήσετε τον αφυγραντήρα στην κρεβατοκάμαρα (ή σε χώρο του σπιτιού που θέλετε ησυχία), καλό θα ήταν να ρίξετε μια ματιά στα decibel που παράγει.

Ιονιστής: Οι περισσότεροι αφυγραντήρες διαθέτουν ενσωματωμένο ιονιστή, ο οποίος διοχετεύει αρνητικά ιόντα στην ατμόσφαιρα του σπιτιού, καταπολεμώντας τις οσμές, την σκόνη, τα αλλεργιογόνα κι άλλα βλαπτικά στοιχεία που προκαλούν αναπνευστικά προβλήματα.

Κατανάλωση Ρεύματος: Εδώ ισχύει ότι όσο το λιγότερο τόσο το καλύτερο! Εννοείται ότι πολλοί αφυγραντήρες διαθέτουν ειδικά modes που κάνουν εξοικονόμηση ενέργειας, βοηθώντας σημαντικά την τσέπη σας.

Λειτουργία ύπνου (sleep mode):  Το Sleep Mode όταν τεθεί σε λειτουργία προσφέρει χαμηλότερη ενεργειακή κατανάλωση, περιορίζοντας ή απενεργοποιώντας τις έξτρα λειτουργίες ενός αφυγραντήρα στις απολύτως απαραίτητες (όπως για παράδειγμα είναι ο φωτισμός νύχτας).

Οθόνη ενδείξεων: Στην ειδική οθόνη ενδείξεων ενημερώνεστε για τις ρυθμίσεις του αφυγραντήρα, τα επίπεδα σχετικής, και άλλες λειτουργίες. Όσο πιο ευκολόχρηστη και απλή είναι η οθόνη ενδείξεων τόσο πιο εύκολη θα είναι η χρήση της συσκευής.   

Συμπιεστής: Οι αφυγραντήρες που λειτουργούν με συμπιεστή είναι ο συνηθέστερος τύπος που κυκλοφορεί στο εμπόριο. Ο συμπιεστής ουσιαστικά προκαλεί τη «συνάντηση» ψυχρού και θερμού αέρα στο εσωτερικό του και μέσω μιας ειδικής διαδικασίας διοχετεύει ξανά τον αέρα στον χώρο σας, φιλτραρισμένο και χωρίς την ύπαρξη σωματιδίων υγρασίας.

Το εύρος λειτουργίας ενός αφυγραντήρα με συμπιεστή είναι 5-35℃. Σε κάθε περίπτωση εάν η θερμοκρασία χώρου πέσει κάτω από τους 15℃, η ικανότητα αφύγρανσης μειώνεται αισθητά. Εάν λοιπόν ο χώρος που θα λειτουργεί ο αφυγραντήρας έχει χαμηλές θερμοκρασίες, η χρήση ενός αφυγραντήρα τεχνολογίας desiccant είναι απαραίτητη.

Ζεόλιθος (Desiccant): Πρόκειται για την τεχνολογία αφύγρανσης που βασίζεται στη χρήση ζεόλιθου [απορροφητικό υλικό] και καθίσταται ιδανική, έως και απαραίτητη, για χώρους με ελάχιστη ή καθόλου θέρμανση [κάτω των 15℃].

Σύνδεση με αποχέτευση: Όλα τα μοντέλα αφυγραντήρων Kullhaus διαθέτουν τη δυνατότητα απευθείας σύνδεσης με την αποχέτευση με τη χρήση ειδικού σωλήνα απορροής.

Στέγνωμα Ρούχων: Οι σύγχρονοι αφυγραντήρες έρχονται με την εξαιρετικά χρήσιμη λειτουργία στεγνώματος των ρούχων, πράγμα που θα σας βγάλει από τον κόπο και παράλληλα θα κάνει καλό στην τσέπη σας. Είναι σημαντικό να ελέγχετε πάντα την ονομαστική κατανάλωση του αφυγραντήρα και αν διαθέτει λειτουργίες μείωσης της ενέργειας.

Χρονοδιακόπτης: Αυτή η δυνατότητα σας επιτρέπει να καθορίζετε τον χρόνο λειτουργίας του αφυγραντήρα σας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, που κυμαίνεται από λίγα λεπτά και φτάνουν μέχρι ακόμη και ένα 24ώρο.

Χώρος (σε τετραγωνικά): Κάθε αφυγραντήρας δύναται να καλύψει συγκεκριμένο χώρων τετραγωνικών μέτρων, για αυτό πριν καταλήξετε στην επιλογή σας θα πρέπει πρώτα να δείτε τον χώρο που θα κληθεί να καλύψει. Καθοριστικό στοιχείο που προσδιορίζει τα τετραγωνικά μέτρα που μπορεί να καλύψει ένας αφυγραντήρας είναι η ροή αέρα, που μετριέται σε κυβικά μέτρα ανά ώρα m3/h.

Kullhaus logo small

KULLSAVE  Energy Saving System

η έξυπνη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας

Στη “Λειτουργία ρύθμισης επιθυμητής υγρασίας” του αφυγραντήρα, ρυθμίστε την σχετική υγρασία που επιθυμείτε, ιδανικά 50-55%. Ο αφυγραντήρας Kullhaus Qualis θα δουλέψει για όση ώρα χρειαστεί ώστε να επιτύχει τον στόχο. Στη συνέχεια ο συμπιεστής θα σταματήσει, ο ανεμιστήρας θα λειτουργήσει για περίπου 3 λεπτά και ο αφυγραντήρας Kullhaus θα μπει σε κατάσταση ύπνου για 17 λεπτά. Στην κατάσταση ύπνου [θέση Standby] η κατανάλωση είναι μόνο 0,4W περίπου!

Μετά τα 17 λεπτά θα μπει σε λειτουργία μόνο ο ανεμιστήρας και για περίπου 2 λεπτά, προκειμένου να ελέγξει τη σχετική υγρασία δωματίου. Αν η σχετική υγρασία έχει αυξηθεί πάνω από το επιθυμητό επίπεδο, ο αφυγραντήρας Kullhaus θα μπει σε λειτουργία αφύγρανσης. Σε αντίθετη περίπτωση, ο αφυγραντήρας θα μπει και πάλι σε κατάσταση ύπνου για επιπλέον 17 λεπτά, και ούτω καθεξής.

Όλοι οι αφυγραντήρες Kullhaus διαθέτουν την έξυπνη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας KULLSAVE.

Οι αφυγραντήρες Kullhaus έχουν από τη χαμηλότερη κατανάλωση στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Η κατανάλωση θα πρέπει πάντα να μετριέται στους 27℃ /60% Σχ. Υγ. [Rated power]

Αφυγραντήρες Kullhaus

- υψηλότερα στάνταρτ ποιότητας κατασκευής
- χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση
- αθόρυβη λειτουργία
- minimal σχεδιασμός