... Skip to main content

Kullhaus AERO

Καθαριστής αέρα για 20 έως 45m²
Καθαριστής Αέρα Ιονιστής AERΟ; καθαριστής αέρα με φιλτρο HEPA

με μια ματιά

έλεγχος ποιότητας αέρα

προηγμένο σύστημα καθαρισμού αέρα

πρωτοποριακό [4 σε 1] φίλτρο HEPA 360°

ιονιστής

φιλικό στη χρήση

Καθαριστές Αέρα Ιονιστές Kullhaus
Το πρόβλημα

Κακή ποιότητα αέρα εσωτερικού χώρου

Έως και το 90% του χρόνου μας τον περνάμε σε κλειστούς χώρους, όπως όπως τα σπίτια, οι χώροι εργασίας ή τα σχολεία. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ο αέρας στους εσωτερικούς χώρους είναι 2-5 φορές πιο μολυσμένος από τον εξωτερικό αέρα. Οι ρύποι, αόρατοι με γυμνό μάτι, προκαλούν προβλήματα υγείας σε πολλούς ανθρώπους και ιδιαίτερα στους αλλεργικοί επηρεάζονται από την κακή ποιότητα του αέρα στην καθημερινή τους ζωή.

Η παρατεταμένη έκθεση σε κακή ποιότητα αέρα εσωτερικών χώρων έχει συνδεθεί με συμπτώματα κούρασης και έλλειψη ευεξίας, αναπνευστικά προβλήματα, όπως άσθμα και αλλεργίες, καθώς και με πιο σοβαρές καταστάσεις όπως η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και ο καρκίνος του πνεύμονα. Επιπλέον, η ρύπανση του αέρα σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να επιδεινώσει τα καρδιαγγειακά προβλήματα και ακόμη και να επηρεάσει τη γνωστική λειτουργία.

τρόπος λειτουργίας του καθαριστής αέρα

Ο καθαριστής αέρα Kullhaus AERO ρουφάει τον αέρα δωματίου, τον φιλτράρει ενεργά από τις ρυπογόνες ενώσεις, όπως βακτήρια, ακάρεα, γύρη, καπνό τσιγάρου, αέρια, χημικές ενώσεις, σκόνη και λεπτά σωματίδια και άλλα στοιχεία που μπορεί να είναι επιβλαβή για την υγεία και τέλος τον διαχέει πίσω στον εσωτερικό χώρο καθαρό και υγιεινό. Ως αποτέλεσμα, κάποιος αισθάνεται ευεξία και ο ένας είναι σε καλύτερη υγεία. και οι πιο ευαίσθητοι από εμάς προστατεύονται από τους κινδύνους αλλεργιών, άσθματος ή άλλων αναπνευστικών ασθενειών.

η τιμή CADR (Clean Air Delivery Rate)

Η τιμή CADR είναι η βαθμολόγηση της ικανότητας του καθαριστή αέρα να παρέχει απαλλαγμένο από ρύπους αέρα στο χώρο, εκφρασμένης σε κυβικά πόδια ανά λεπτό. Για παράδειγμα, εάν ένας καθαριστής αέρα έχει αξιολόγηση CADR 500 για σωματίδια σκόνης, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σωματιδίων σκόνης στην ίδια συγκέντρωση που θα επιτευχθεί προσθέτοντας 500 κυβικά πόδια (14.16 κυβικά μέτρα) καθαρού αέρα κάθε λεπτό.

Με άλλα λόγια, η τιμή CADR χαρακτηρίζει την αποτελεσματικότητα του καθαριστή αέρα και αποτελεί το μοναδικό αντικειμενικό κριτήριο αξιολόγησης, με το οποίο ο καταναλωτής μπορεί εύκολα να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα ενός καθαριστή αέρα.

ο καθοριστικός παράγοντας ποιότητας

Η ποιότητα εν τέλει του καθαριστή αέρα ιονιστή έγκειται στην αποτελεσματικότητα της διαδικασίας φιλτραρίσματος του αέρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι πολύ σημαντικό να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα των φίλτρων. Όσο καλύτερης ποιότητας το φίλτρο, τόσο αποτελεσματικότερα θα παρακρατά μεγάλο αριθμό ρύπων. Είναι εξαιρετικής σημασίας για παράδειγμα ότι οι καθαριστές αέρα ιονιστές Kullhaus AERO & AERO+ να διαθέτουν πραγματικό φίλτρο HEPA (High Efficiency Particulate Air) και όχι τύπου HEPA ή μοιάζει… με HEPA.

σωματίδια PM2.5 και VOCs

Η ατμοσφαιρική ρύπανση μετριέται συνήθως σύμφωνα με την έκθεση σε σωματίδια μικρότερα από 2,5 μικρόμετρων. Μόλις εισπνεύσουμε τα σωματίδια αυτού του μικροσκοπικού μεγέθους, τους επιτρέπουμε να απορροφηθούν βαθιά στην κυκλοφορία του αίματος και να προκαλέσουν δυνητικά εκτεταμένα προβλήματα υγείας.

Η πηγή των PM2.5 μπορεί να είναι ποικίλη: καύση καυσίμων, βιομηχανικέ εκπομπές, αγροτικές δραστηριότητες από την καύση φυτικών υλικών και τη σκόνη που παράγεται από γεωργικές δραστηριότητες, σκόνη από κατασκευές και οδοποιία, Καπνός από τσιγάρα, φυσικές καταστροφές όπως δασικές πυρκαγιές, οι ηφαιστειακές εκρήξεις, κα.

Το αναπνευστικό σύστημα αντιδρά ευαίσθητα σε αυτά τα μικρόσωμα σωματίδια και η μακροπρόθεσμη έκθεση σε PM2.5 να συνδέεται με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, όπως η ασθένεια των αεραγωγών, η δύσπνοια, καρδιακές παθήσεις και ακόμη και την αύξηση του κινδύνου για αναπνευστικά και καρδιαγγειακά νοσήματα.

VOCs (volatile organic compounds) ή Πτητικές Οργανικές Ενώσεις είναι πτητικές οργανικές ενώσεις και βρίσκονται σε μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων: το απορρυπαντικό ρούχων, χρώματα με βάση διαλύτες, μελάνια εκτύπωσης, καθαριστικά, απορρυπαντικά, γυαλιστικά, μακιγιάζ, στεγνό καθάρισμα, μαρκαδόροι,… σχεδόν οτιδήποτε εμφιαλώνεται για οικιακή χρήση μπορεί ενδεχομένως να περιέχει ΠΟΕ.

ειδικό φίλτρο HEPA Kullhaus 360° [4 σε 1]

Οι καθαριστές αέρα Kullhaus AERO & AERO+ είναι εξοπλισμένοι με το πατενταρισμένο 4 σε 1 φίλτρο HEPA Kullhaus 360°.

  • Προφίλτρο: φιλτράρει μυρωδιές και μικροσκοπικά σωματίδια 20 microns, όπως σκόνη, τρίχωμα ζώων, σπόρια μούχλας, γύρη, κλπ.
  • Ανιονική αποστείρωση: αναστέλλει αποτελεσματικά την ανάπτυξη και την αναπαραγωγή των μικροβίων, προκειμένου να αποφευχθεί η μακροπρόθεσμη χρήση της δευτερογενούς ρύπανσης.
  • Φίλτρο αφαίρεσης αιωρούμενων σωματιδίων PM2.5
  • Φίλτρο αφαίρεσης μικρο-σωματιδίων 0.3μm
  • Φίλτρο αφαίρεσης φορμαλδεΰδης: πατενταρισμένο φίλτρο καταλυτικής σύνθεσης που επιτυγχάνει την απορρόφηση και καταλυτική αποσύνθεση της φορμαλδεΰδης.
  • Αρνητικά φορτισμένα ιόντα υψηλής συγκέντρωσης ενισχύουν την υγεία: ο ιονιστής αέρα μπορεί να βελτιώσει την ψυχική σαφήνεια, την ηρεμία, να ανακουφίσει τις αλλεργίες.

πόσες ώρες πρέπει να λειτουργεί ο καθαριστής αέρα;

Ο χρόνος λειτουργίας ενός καθαριστή αέρα εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως το μέγεθος του χώρου, η ποιότητα του αέρα, και οι ανάγκες των κατοίκων. Για ένα υγιές περιβάλλον, συνήθως συνιστάται να λειτουργεί ο καθαριστής αέρα για τουλάχιστον 4-6 ώρες την ημέρα σε έναν κανονικό χώρο. Ωστόσο, αυτό μπορεί να ποικίλει. Σε περιπτώσεις με έντονη ρύπανση αέρα ή για ατομικές ανάγκες όπως αλλεργίες, η συνεχής λειτουργία μπορεί να είναι χρήσιμη.

Σε κάθε περίπτωση η Kullhaus συνιστά τη χρήση στην αυτόματη λειτουργία και ο ξαθαριστής αέρα θα προσαρμόζει την ένταση λειτουργίας του με βαση το βαθμό ρύπανσης του αέρα.

αλλαγές αέρα ανά ώρα

Kullhaus AERO Αλλαγές αέρα ανά ανά ώρα
3 4 5 6 7 8
124m³ 93m³ 74m³ 62m³ 53m³ 46m³

κάθε πότε χρειάζεται αντικατάσταση του φίλτρου;

Η απάντηση ποικίλει ανάλογα με το πόσο επιβαρυμένος είναι ο αέρας στο χώρο και κατ’ επέκταση πόσο συχνά χρησιμοποιείται ο καθαριστής αέρα. Ο συνήθης χρόνος αντικατάστασης του φίλτρου είναι 6 – 12 μήνες. Οι καθαριστές αέρα Kullhaus AERO & AERO+ διαθέτουν ένδειξη αλλαγής φίλτρου. Μετά από μετά από 2000 ώρες λειτουργίας αναβοσβήνει μια ενδεικτική λυχνία στην οθόνη LED που ειδοποιεί ότι το φίλτρο πρέπει να αλλάξει. Κατ’ αυτό τον τρόπο είστε σίγουροι ότι το φίλτρο είναι σε καλή κατάσταση και ικανό να φιλτράρει τον αέρα από τα ρυπογόνα στοιχεία.

Kullhaus AERO

BETTER AIR!

Καθαριστής Αέρα AERO έχει σχεδιαστεί για να συνυπάρχει αρμονικά στο χώρο του σπιτιού ή και του γραφείου, η συσκευή που καθημερινά θα καθαρίζει τον αέρα που αναπνέετε.

CADR 380 m³/h

Ο Καθαριστής Αέρα AERO έως και 99% των δυνητικά επιβλαβών ατμοσφαιρικών ρύπων, καθώς και ιών, αλλεργιογόνων και βακτηρίων από τον αέρα. Με βαθμολογία CADR 380 m³ ο Kullhaus AERO εγγυάται καθαρό αέρα δωματίου για σας και την οικογένειά σας.

Είτε επιθυμείτε να αφαιρέσετε αλλεργιογόνα, μυρωδιές, χημικές ουσίες, καπνό τσιγάρου, σκόνη, ιούς, μικρόβια και βακτήρια, είτε απλά επιθυμείτε καθαρό και υγιεινό αέρα, ο καθαριστής αέρα ιονιστής Kullhaus AERO αποτελεί τη σύγχρονη λύση για καθαρό αέρα στο σπίτι ή το γραφείο.

Καθαριστής Αέρα Ιονιστής AERO τεχνικά χαρακτηριστικά
Καθαριστής Αέρα Ιονιστής AERΟ; καθαριστής αέρα με φιλτρο HEPA
ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΕΡΑΣ – Εξαλείφει έως και 99% των δυνητικά επιβλαβών ατμοσφαιρικών ρύπων, αλλεργιογόνων και βακτηρίων από τη ροή του αέρα.
ΑΙΣΘΗΤΗΡΑΣ PM2.5 – Η έξυπνη τεχνολογία αισθητήρα σκόνης PM2.5 παρακολουθεί την ποιότητα του αέρα χωρίς διακοπή στο δωμάτιο.
Τιμή CARD 380 m³/h (Clean Air Delivery Rate) εγγυάται την αποτελεσματικότητα του καθαριστή αέρα.
Φίλτρο HEPA 360 ° πατέντα Kullhaus [4 σε 1], για πιο αποτελεσματική εξάλειψη μικροσωματιδίων. Προφίλτρο | επικάλυψη νανο-αργύρου | γνήσιο φίλτρο HEPA | φίλτρο ενεργού άνθρακα
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΙΟΝΙΣΜΟΥ (PIEZO-CERAMIC IONIZATION TECHNOLOGY)
ΑΕΡΟΔΥΝΑΜΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ – Ειδικός σχεδιασμός κυκλοφορίας του αέρα για καλύτερη εισαγωγή αέρα, έξοδο αέρα.
ΦΩΤΕΙΝΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΕΡΑ – Όταν η ενδεικτική λυχνία ανάψει πράσινη, γνωρίζετε ότι ο αέρας που αναπνέετε είναι καθαρός.
ΕΝΔΕΙΞΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΦΙΛΤΡΟΥ – Θα ειδοποιηθείτε όταν είναι ώρα να αντικαταστήσετε το φίλτρο.
ΜΙΚΡΟ ΚΟΣΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ – Στην Kullhaus διατηρούμε χαμηλό το κόστος αντικατάστασης του φίλτρου αέρα. Θέλουμε ο αέρας που αναπνέετε να είναι πάντα φρέσκος και καθαρός.

Αισθητήρες Σκόνης |  Αισθητήρας Κίνησης

 

Αισθητήρας PM2.5

PM2.5 (ug/m³) 0-75 76-150 151-500
Επίπεδο ποιότητας αέρα Καλό Μέτριο Κακό
Ταχύτητα ανεμιστήρα 1 2 3
Χρώμα φωτεινής ένδειξης Πράσινο Κίτρινο Κόκκινο

M2.5 αιωρούμενα σωματίδια με διάμετρο μικρότερη από 2,5μm (μικρόμετρα)

 

κακή ποιότητα αέρα εσωτερικού χώρου
Τεχνολογικά εξελιγμένο φίλτρο αέρα Kullhaus

ΦΙΛΤΡΟ ΑΕΡΑ 360° [4 σε 1]

Προ-Φίλτρο

Το προ-φίλτρο είναι ένα φίλτρο σχετικά ευρείας γωνίας που συλλαμβάνει τα πιο μεγάλα σε διάμετρο αερομεταφερόμενα σωματίδια. Προστατεύει και αυξάνει τη διάρκεια ζωής του φίλτρου HEPA.

Nanosilver

Τα νανοσωματίδια αργύρου έχουν εξαιρετικές αντιμικροβιακές ιδιότητες. Όταν έρχεται σε επαφή με βακτήρια και μύκητες, το nanosilver επηρεάζει τη δομή των βακτηριακών κυττάρων και εμποδίζει την ανάπτυξη τους.

Φίλτρο ενεργού άνθρακα

Κοκκοποιημένος ενεργοποιημένος άνθρακας και διαθέτει μεγάλη συνολική επιφάνεια και υψηλό βαθμό απόδοσης. Οι πόροι είναι εξαιρετικά απορροφητικοί, σχηματίζοντας ένα ισχυρό χημικό δεσμό/έλξη προς οσμές, αέρια και ρυπογόνα υγρά. Εξουδετερώνει χημικά, αέρια, οσμές, πτητικές οργανικές χημικές ουσίες (VOC) και καπνό από τσιγάρο.

Φίλτρο HEPA 13

Το φίλτρο HEPA 13 (High Efficiency Particle Arresting) είναι φτιαγμένο από μικροσκοπικές ίνες γυαλιού, που έχουν μετατραπεί σε μια πυκνής ύφανσης χαρτί. Αυτό δημιουργεί ένα φίλτρο που αποτελείται από ένα πλήθος πολύ μικρών “κόσκινων” που μπορούν να αιχμαλωτίσουν εξαιρετικά μικρά σωματίδια, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων βιολογικών στοιχείων. Το φίλτρο HEPA αφαιρεί πάνω από 99% των μικροσκοπικών σωματιδίων (μεγέθους μικρότερο από 0,3µm) όπως γύρη, ακάρεα σκόνης και σπορίων μυκητών και άλλων σωματιδίων όπως τα βακτηρίδια, κα.

Ιονιστής χώρου

Ο ιονιστής αέρα παράγει αρνητικά φορτισμένα ιόντα. Τα φορτισμένα σωματίδια τείνουν να προσκολλώνται σε ρυπογόνα σωματίδια μικρότερα σωματίδια στον αέρα του χώρου και τα φορτίζουν στατικά. Τα φορτισμένα σωματίδια στη συνέχεια τείνουν να συσσωρεύονται με άλλα σωματίδια και σχηματίζουν μεγαλύτερες συστάδες, οι οποίες στη συνέχεια μπορούν να απορροφηθούν ευκολότερα από το φίλτρου του καθαριστή αέρα.

Kullhaus AERO air cleaner

καθαριστής αέρα

Kullhaus AERO

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Καθαριστής Αέρα Ιονιστής:
Kullhaus AERO
Τάση Ρεύματος:
AC230V~ 50Hz
Κατανάλωση Ρεύματος:
40W
CADR:
380 m³/h 122SCFM
Κάλυψη χώρου:
20-45m²
Επίπεδο Θορύβου:
65dB(A) υψηλή σκάλα
5 Ταχύτητες Ανεμιστήρα
3 + Turbo + Sleep mode
Χρονοδιακόπτης:
1-24 h
Εύρος εμφάνισης τιμής ΡΜ2.5:
000-500mg/m³
Ιονιστής:
Ναι
Αισθητήρας:
Αισθητήρας σωματιδίων
Τηλεχειριστήριο:
Ναι
Μήκος καλωδίου:
1.8m
Βάρος:
7.8 kg
Διαστάσεις (ΠxΒxΥ)
305 x 306 x 604

PM2.5 in ug/m³

PM2.5 in ug/m³

PM2.5 in ug/m³

PM2.5 in ug/m³
0-75
Επίπεδο ποιότητας αέρα
Καλό
Ταχύτητα ανεμιστήρα
1
Χρώμα φωτεινής ένδειξης
Πράσινο
PM2.5 in ug/m³
76-150
Επίπεδο ποιότητας αέρα
Μέτριο
Ταχύτητα ανεμιστήρα
2
Χρώμα φωτεινής ένδειξης
Κίτρινο
PM2.5 in ug/m³
151-500
Επίπεδο ποιότητας αέρα
Κακό
Ταχύτητα ανεμιστήρα
3
Χρώμα φωτεινής ένδειξης
Κόκκινο
Με βάση τις τιμές ρύπανσης PM2,5, μπορείτε να επιλέξετε χειροκίνητα την κατάλληλη ταχύτητα ανεμιστήρα χρησιμοποιώντας τους παρακάτω πίνακες. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία AUTO που ρυθμίζει αυτόματα τη λειτουργία του καθαριστής Αέρα Ιονιστής AERO.

 

Όταν το CO2 φτάσει τα 1800ppm, η κίτρινη λυχνία αρχίζει να αναβοσβήνει.
Παρακαλούμε ανοίξτε το παράθυρο για εξαερισμό.

Ακάρεα τρόποι αντιμετώπισης

Ακάρεα τρόποι αντιμετώπισης

| Αφυγραντήρες, Καθαριστές αέρα ιονιστές | No Comments
Ακάρεα τρόποι αντιμετώπισης Πελάτες μάς ζητάνε τακτικά συμβουλές αναφορικά με το συσχετισμό που υπάρχει ανάμεσα στη διατήρηση της υγραςίας στο σπίτι σε χαμηλά επίπεδα και τη μείωση των επιπτώσεων του…
Συμβουλες για καθαρό αερα στο σπίτι | προστατέψτε την οικογένεια από τους ρύπους

Ποιότητα αέρα εσωτερικού χώρου και άσθμα

| Καθαριστές αέρα ιονιστές | No Comments
Η ποιότητα του αέρα στους εσωτερικούς χώρους είναι ο καθοριστικός παράγοντας που συμβάλλει στην ενεργοποίηση του άσθματος. Ποιοι τύποι ρύπων είναι γνωστοί παράγοντες άσθματος; Ποια στοιχεία μπορούν να ερεθίσουν και…
Φίλτρο αέρα HEPA 360°

Συμβουλές για καθαρό αέρα στο σπίτι

| Καθαριστές αέρα ιονιστές | No Comments
Συμβουλές για καθαρό αέρα στο σπίτι. Παραθέτουμε κάποιες βασικές οδηγίες προκειμένου να έχετε καθαρότερο αέρα στο σπίτι, σε συνδυασμό με τη χρήση ενός καθαριστή αέρα ιονιστή Kullhaus AERO. Οι καθαριστές…