Αφυγραντήρας τι να προσέξω;

Η υγρασία είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί χιλιάδες σπίτια, καθώς αυτός ο «απρόσκλητος» και ανεπιθύμητος επισκέπτης στις περισσότερες περιπτώσεις προκαλεί πολλά προβλήματα, τα οποία ξεκινούν από την αισθητική των χώρων του σπιτιού και φτάνουν μέχρι ακόμη και σε σοβαρά θέματα υγείας. Το θετικό βέβαια είναι ότι υπάρχει λύση, καθώς ένας αφυγραντήρας είναι η συσκευή που μπορεί να αναλάβει να βγάλει τα «κάστανα από τη φωτιά», μειώνοντας την υγρασία και εξασφαλίζοντας  καθαρό περιβάλλον, υγιή ατμόσφαιρα και αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής. Μάλιστα, το σημαντικότερο είναι ότι οι τιμές τους πλέον είναι αρκετά προσιτές, καθώς με πραγματικά ελάχιστο κόστος μπορείτε να εξασφαλίσετε υγεία και ευεξία για εσάς και την οικογένεια σας.

Αφυγραντήρες Kullhaus

Αν και με το πλήθος των μοντέλων που κυκλοφορούν στην αγορά, η επιλογή ενός αφυγραντήρα φαντάζει ως μια σχετικά εύκολη υπόθεση, ωστόσο πριν να προβείτε στην αγορά του, θα πρέπει πρώτα να δώσετε ξεχωριστή προσοχή σε μία σειρά από τεχνικά χαρακτηριστικά και δυνατότητες της «υποψήφιας» συσκευής. Με αυτόν τον τρόπο θα βεβαιωθείτε ότι κάνατε μία σωστή επιλογή που να προσαρμόζετε και να καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σας.

 

Ποιός είναι ο καλύτερος αφυγραντήρας ;

Ίσως να σας παραξενέψουμε, αλλά δε θα ξεκινήσουμε με αριθμούς και το πόσα λίτρα αφυγραντήρα είναι κατάλληλος για το σπίτι σας. Αν και πολύ χρήσιμο στοιχείο, εμείς στην Kullhaus πιστεύουμε βαθιά ότι η ποιότητα κατασκευής του αφυγραντήρα είναι ό,τι πιο σημαντικό στην αγορά του κατάλληλου αφυγραντήρα. Διότι ο αφυγραντήρας δεν είναι μόδα ο αφυγραντήρας είναι κομμάτι της καθημερινότητας, όταν μαγειρεύουμε, όταν στεγνώνουμε ρούχα, όταν κάνουμε μπάνιο, κλπ.

 

1.   Ποιότητα κατασκευής αφυγραντήρα

Η ποιότητα κατασκευής είναι ό,τι πιο σημαντικό όχι μόνο στην αγορά αφυγραντήρα, αλλά και οποιασδήποτε ηλεκτρικής συσκευής για το σπίτι. Πως μπορεί κάποιος να διαπιστώσει την ποιότητα ενός αφυγραντήρα; Θα πρέπει να δείτε από κοντά τον αφυγραντήρα, να τον ακουμπήσετε, να νιώσετε την ποιότητα των πλαστικών του αφυγραντήρα, τη στιβαρότητα, άρα και την ποιότητα κατασκευής του αφυγραντήρα. Υπάρχουν κατασκευαστές που προσφέρουν φθηνές λύσεις αφυγραντήρων, με σχετικά ικανοποιητική απόδοση και σίγουρα περιορισμένο χρόνο ζωής. Υπάρχουν και άλλοι που εγγυώνται την ποιότητα. Πρέπει να δείτε από κοντά έναν αφυγραντήρα Kullhaus για να καταλάβετε την ποιότητα κατασκευής αφυγραντήρα. Η ποιότητα των πλαστικών και η στιβαρή κατασκευή της συσκευής μιλάνε από μόνα τους. Με απλά λόγια, τα πλαστικά δε θα τρίζουν!

 

2.   ΠΟΣΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ;

Επιλέξτε τον σωστό αφυγραντήρα με βάση τα τετραγωνικά του χώρου που θα πρέπει να καλύψει. Δύο παράγοντες καθορίζουν το πόσα τετραγωνικά καλύπτει ένας αφυγραντήρας. Τόσα λίτρα νερού μπορεί να συλλέξει ο συμπιεστής την ημέρα [12L ή 20L] και η ροή αέρα, δηλαδή τη δύναμη του ανεμιστήρα στο πόσο όγκο αέρα μπορεί να μετακινήσει, άρα και να αφυγράνει η συσκευή.

Kulhaus Qualis 12L ION καλύπτει έως 80 τ.μ.

Kulhaus Qualis 20L ION καλύπτει έως 150 τ.μ.

 

3.   Ο πιο αθόρυβος αφυγραντήρας;

Η εμπειρία μας μάς λέει ότι ο θόρυβος του αφυγραντήρα κατά τη λειτουργία του είναι εξίσου σημαντικό κριτήριο επιλογής αφυγραντήρα. Ερχόμαστε και πάλι στη συζήτηση για την ποιότητα κατασκευής αφυγραντήρα. Όσο πιο ποιοτικός είναι ο συμπιεστής (compressor) τόσο πιο αθόρυβη η λειτουργία του αφυγραντήρα. Όσο πιο ποιοτικός ο ανεμιστήρας που κινεί τον αέρα στο χώρο, τόσο πιο αποτελεσματική, αλλά και αθόρυβη η λειτουργία του αφυγραντήρα. Η πλήρως αθόρυβη λειτουργία του αφυγραντήρα είναι απλά ανέφικτη. Φανταστείτε όμως έναν αφυγραντήρα που τα πλαστικά του τρίζουν. Ή έναν αφυγραντήρα που κατά τη λειτουργία του «συγχρονίζει». Η εμπειρία είναι τόσο ενοχλητική και κουραστική, που στο τέλος θα σταματήσετε να χρησιμοποιείτε τη συσκευή. Αγοράστε λοιπόν τον πιο αθόρυβο αφυγραντήρα της αγοράς! Επιμένουμε και σάς συνιστούμε να ακούσετε τον αφυγραντήρα να λειτουργεί πριν την αγορά. Μην εφησυχάζετε με τους αριθμούς και τα δεδομένα που δίνουν οι κατασκευαστές.

 

4.   Αφυγραντήρας κατανάλωση ρεύματος

Οικονομικοί αφυγραντήρες ΔΕΝ είναι αυτοί που κοστίζουν λιγότερα χρήματα στην κτήση. Οικονομικός αφυγραντήρας είναι αυτός που μακροπρόθεσμα θα καταναλώσει τη λιγότερη δυνατή ενέργεια. Σκεφθείτε ότι ο μέσος όρος χρήσης του αφυγραντήρα στο σπίτι είναι 4-6 ώρες ημερησίως. – Αφυγραντήρας κατανάλωση ρεύματος: ένα από τα πιο σημαντικά κριτήρια επιλογής αφυγραντήρα και ως εκ τούτου θα θέλαμε να επιστήσουμε ιδιαιτέρως την προσοχή στα τεχνικά χαρακτηριστικά που δίνονται στην αγορά. Σας προσκαλούμε εκ νέου να δείτε από μόνοι σας, δια ζώσης, το ταμπελάκι με την κατανάλωση ρεύματος του αφυγραντήρα. Εκεί δε χωρούν παρερμηνείες… Εμείς εγγυόμαστε ότι οι αφυγραντήρες Kullhaus είναι αν όχι οι πιο οικονομικοί αφυγραντήρες, σίγουρα από τους οικονομικούς αφυγραντήρες στην κατανάλωση ρεύματος στην Ευρώπη.

Kulhaus Qualis 12L ION καταναλώνει 145W

Kulhaus Qualis 20L ION καταναλώνει 265W

 

Διαβάστε σχετικά για το σύστημα KULLSAVE που οι αφυγραντήρες Kullhaus Qualis διαθέτουν για ακόμη χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος.

 

5.  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΑΦΥΓΡΑΝΣΗΣ

Πιέστε το πλήκτρο Auto για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία αυτόματης αφύγρανσης. Η συσκευή δουλεύει αυτόματα βάσει της υγρασίας χώρου που ανιχνεύει και σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα.

Σχετ.Υγρ. % ΔωματίουΈνδειξηΣυμπιεστήςΤαχύτητα ανεμιστήρα
ΣΥ% > 65%ΚόκκινοΔουλεύειΥψηλή
55% ≦ ΣΥ% ≦65%ΠράσινοΔουλεύειΜεσαία
ΣΥ% <55%ΜπλέΔε δουλεύειΧαμηλή

 

6.   ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΕΓΝΩΜΑ ΡΟΥΧΩΝ

Η δυνατότητα για στέγνωμα ρούχων θα σας είναι εξαιρετικά χρήσιμη! Οι αφυγραντήρες Kullhaus Qualis διαθέτουν λειτουργίας στεγνώματος ρούχων. Απλά πατάτε το αντίστοιχο πλήκτρο στην ψηφιακά οθόνη και ο αφυγραντήρας θα λειτουργεί σε Συνεχή Λειτουργία [Continuous Operation], στην υψηλή ταχύτητα ανεμιστήρα, για 6 ώρες. Στη συνέχεια ο αφυγραντήρας απενεργοποιείται αυτόματα.

7.   ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΙΟΝΙΣΤΗΣ

Oι αφυγραντήρες Kullhaus Qualis διαθέτουν ενσωματωμένο ισχυρό ιονιστή. Η χρήση του ιονιστή εξασφαλίζει ακόμη πιο υψηλή ποιότητα καθαρού αέρα, ο οποίος θα είναι απαλλαγμένος από δυσάρεστες οσμές και σκόνη.

 

8.   ΜΟΝΙΜΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

Σχεδόν όλοι οι αφυγραντήρες στην αγορά προσφέρουν τη δυνατότητα μόνιμης σύνδεσης του αφυγραντήρα στην αποχέτευση. Είναι όμως σύνηθες αυτή η λειτουργία να καταλήγει στο φιάσκο · το νερό να μη ρέει από το σωληνάκι προς την αποχέτευση, αλλά να καταλήγει στο δοχείο νερού του αφυγραντήρα. Αποτέλεσμα, το δοχείου νερού να γεμίζει και ο αφυγραντήρας να σταματά τη λειτουργία του. Στην Kullhaus δουλέψαμε πάνω σε αυτή τη δυνατότητα-ευκολία [drainage] και μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι οι αφυγραντήρες Kullhaus θα αδειάζουν το νερό που συλλέγουν στην αποχέτευση. Για να είμαστε σίγουροι, συμπεπεριλάβαμε στη συσκευασία το σωστό σωληνάκι που με σιγουριά θα κάνει τη δουλειά.

 

9.   ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑ ΑΠΟ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Πρόκειται για πολύ χρηστικό χαρακτηριστικό που όλοι οι αφυγραντήρες Kullhaus διαθέτουν. Θα ξεκινήσουν και πάλι να λειτουργούν με το που το ρευματοματοδότηση αποκατασταθεί. Λειτουργία σχεδόν απαραίτητη ώστε η μόνιμη σύνδεση του αφυγραντήρα με την αποχέτευση να έχει νόημα.

 

10.   COMPACT ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

O αφυγραντήρας Kullhaus Qualis δεν είναι ογκώδης. Ταιριάζει καλύτερα στην αισθητική του χώρου. Μεταφέρεται εύκολα σε οποιοδήποτε μέρος του σπιτιού [εξοπλισμένος με ροδάκια ποιότητας], αλλά και να αποθηκεύεται ευκολότερα όταν δεν θα χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.