... Skip to main content

Η ποιότητα του αέρα στους εσωτερικούς χώρους είναι ο καθοριστικός παράγοντας που συμβάλλει στην ενεργοποίηση του άσθματος. Ποιοι τύποι ρύπων είναι γνωστοί παράγοντες άσθματος; Ποια στοιχεία μπορούν να ερεθίσουν και να επιδεινώσουν τα συμπτώματα; Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις πιο κοινές αιτίες πρόκλησης συμπτωμάτων άσθματος και τους τρόπους αντιμετώπισης.

Ακάρεα σκόνης

Μπορεί να μην είναι ορατά δια γυμνού οφθαλμού, αλλά τα ακάρεα σκόνης αφθονούν και κατοικούν σε κάθε σπίτι (τυπικό μέγεθος 0,2 έως 0,3 χιλιοστά). Τα ακάρεα σκόνης τρέφονται με νιφάδες του ανθρώπινου δέρματος και συχνά βρίσκονται σε κοινά αντικείμενα του σπιτιού, όπως στρώματα, μαξιλάρια, ρούχα, λούτρινα παιχνίδια και σχεδόν όλα τα είδη που καλύπτονται από ύφασμα.

Τα ακάρεα σκόνης μαζί με τα περιττώματα των ακάρεων σκόνης μπορούν να προκαλέσουν άσθμα σε όσους είναι αλλεργικοί σε αυτά. Όπως πολλές άλλες αιτίες πρόκλησης συμπτωμάτων άσθματος, η συχνή έκθεση σε ακάρεα σκόνης μπορεί να προκαλέσει άσθμα στα παιδιά.

Αντιμετωπίστε τα ακάρεα σκόνης στο σπίτιΠρέπει να πλένετε τα κλινοσκεπάσματα με ζεστό νερό (60°C και άνω) τακτικά. Χρησιμοποιείστε προστατευτικά καλυμμάτων στα μαξιλάρια και τα στρώματα. Τακτικός καθαρισμός με ηλεκτρική σκούπα χαλιών και μοκετών. Ανοίξτε τα παράθυρά σας αν είναι δυνατόν ενώ καθαρίζετε με ηλεκτρική σκούπα. Για παιδιά που πάσχουν από άσθμα, επιλέξτε λούτρινα παιχνίδια που μπορούν να πλυθούν σε ζεστό νερό.

Παθητική έκθεση των παιδιών στο κάπνισμα

Η έκθεση των μη καπνιστών σε προϊόντα καύσης καπνού σε κλειστό χώρο ορίζεται ως παθητικό κάπνισμα. Εκτός από την περιεκτικότητα σε πάνω από 4.000 ουσίες, πολλές από τις οποίες οδηγούν σε καρκίνο, μελέτες δείχνουν ότι η παθητική έκθεση των παιδιών στο κάπνισμα είναι μια σημαντική αιτία πρόκλησης συμπτωμάτων άσθματος. Έρευνες δείχνουν ότι τα υπολείμματα καπνού μπορούν να εγκατασταθούν και να παραμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε κλειστούς χώρους, σπίτι – γραφείο – αυτοκίνητο.

Αντιμετωπίστε το παθητικό κάπνισμα στο σπίτι
Αποφύγετε την έκθεση των παιδιών στον καπνό σε κλειστούς χώρους. Αποφύγετε/απαγορεύστε αυστηρώς το κάπνισμα μέσα στο σπίτι! Το ίδιο ισχύει ιδιαίτερα για το παθητικό κάπνισμα στο αυτοκίνητο.

Μούχλα

Η μούχλα είναι μικροσκοπικοί μύκητες που αναπαράγονται με τη δημιουργία μικροσκοπικών σπόρων. Αιωρούνται στον αέρα του εσωτερικού χώρου και αναπτύσσονται κατά κόρον σε υγρούς χώρους. Αν είστε ιδιαιτέρως ευαίσθητοι, έχετε άσθμα ή είστε ευαίσθητοι στο μούχλα, η εισπνοή σπόρων μούχλας μπορεί να προκαλέσει κρίσεις άσθματος. Ακόμη χειρότερα, έχει διαπιστωθεί ότι η αλληλουχία μεταξύ της έκθεσης στη μούχλα με συμπτώματα σοβαρές αλλεργιακές αντιδράσεις στο αναπνευστικό σύστημα – ακόμη και σε υγιείς ανθρώπους.

Αντιμετωπίστε τη μούχλα στο σπίτι

Επιδιορθώστε τυχών διαρροές νερού στις σωληνώσεις, βελτιώστε τη μόνωση του σπιτιού.
Χρησιμοποιείστε έναν αφυγραντήρα Kullhaus. Έως περίπου 60 τετραγωνικά μέτρα καλύπτει ο αφυγραντήρας Kullhaus Qualis 12L. Ενώ ο αφυγραντήρας Kullhaus Qualis 20L καλύπτει περίπου 80m². Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε το άρθρο “Αφυγραντήρας σωστή χρήση”.

Πτητικές οργανικές ενώσεις VOCs (Volatile organic compounds)

Οι πτητικές οργανικές ενώσεις βρίσκονται σχεδόν σε κάθε σπίτι. Οι συμπτώματα άσθματος μπορεί να προκληθούν και να επιδεινωθούν ερχόμενοι σε επαφή με ορισμένα χημικά καθαριστικά, χρώματα, παρασιτοκτόνα, καλλυντικά ή ακόμη και αποσμητικά χώρου. Αυτοί οι ρύποι, ιδιαίτερα εκείνοι με ισχυρές μυρωδιές, όπως προϊόντα καθαρισμού μαζί με αρωματικά κεριά – μπορούν να επηρεάσουν ένα άτομο με άσθμα.

Αντιμετωπίστε τις VOCs στο σπίτι

  • Αποφύγετε τη χρήση προϊόντων αεροζόλ, όπως λακ μαλλιών, αποσμητικά χώρου, αποσμητικά και εντομοκτόνα.
  • Χρησιμοποιείστε οικολογικές μπογιές έναντι των συμβατικών.
  • Αποφύγετε τη χρήση προϊόντων που περιέχουν VOC, όπως οργανικούς διαλύτες καθαρισμού.
  • Αποθηκεύστε τα προϊόντα που περιέχουν VOC σε αεροστεγή δοχεία.
κακή ποιότητα αέρα εσωτερικού χώρου

Οι καθαριστές αέρα ιονιστές Kullhaus AERO μπορούν να δώσουν τη λύση

 

Μπορείτε να περιορίσετε τις αιτίες πρόκλησης συμπτωμάτων άσθματος στο σπίτι χρησιμοποιώντας έναν καθαριστή αέρα ιονιστή Kullhaus. O καθαριστής αέρα ιονιστής Kullhaus AERO καλύπτει έως περίπου 45m². Αντόίστοιχα ο καθαριστής αέρα ιονιστής Kullhaus AERO+ καλύπτει έως περίπου 60m².

  • Και τα δύο μοντέλα AERO διαθέτουν το φίλτρο αέρα 360° [4 σε 1] Kullhaus! Eξαλείφει σωματίδια μικρότερα από 2,5μm (μικρόμετρα, VOCs, καπνό τσιγάρου, κα.
  • Διαθέτουν ιονιστή αέρα – εξελιγμένη τεχνολογία κεραμικής-πίεσης ιονισμού (piezo-ceramic ionization technology).
  • Διαθέτουν ενσωματωμένους αισθητήρες PM2.5 [και αισθητήρα VOC – ο AERO+ ] για άμεσο και συνεχή έλεγχο της ποιότητας του αέρα.
  • Αεροδυναμική σχεδίαση  εισαγωγής του αέρα στη συσκευή για την καλύτερη επεξεργασία, καθαρισμό του αέρα.
  • Ένδειξη/ενημέρωση για την αλλαγή φίλτρου.

AERO+

Για περίπου 60m²
Κατανάλωση μόνο 55W
Ταχύτητες ανεμιστήρα 5

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Προστατευθείτε από την αφρικανική ακόνη | Καθαριστής αέρα με αισθητήρες PM2.5 & VOC

AERO

Για περίπου 45m²
Κατανάλωση μόνο 40W
Ταχύτητες ανεμιστήρα 5

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
καθαρός αέρας στο σπίτι με καθαριστής αέρα AERO
Ακάρεα τρόποι αντιμετώπισης

Ακάρεα τρόποι αντιμετώπισης

| Αφυγραντήρες, Καθαριστές αέρα ιονιστές | No Comments
Ακάρεα τρόποι αντιμετώπισης Πελάτες μάς ζητάνε τακτικά συμβουλές αναφορικά με το συσχετισμό που υπάρχει ανάμεσα στη διατήρηση της υγραςίας στο σπίτι σε χαμηλά επίπεδα και τη μείωση των επιπτώσεων του…
Συμβουλες για καθαρό αερα στο σπίτι | προστατέψτε την οικογένεια από τους ρύπους

Ποιότητα αέρα εσωτερικού χώρου και άσθμα

| Καθαριστές αέρα ιονιστές | No Comments
Η ποιότητα του αέρα στους εσωτερικούς χώρους είναι ο καθοριστικός παράγοντας που συμβάλλει στην ενεργοποίηση του άσθματος. Ποιοι τύποι ρύπων είναι γνωστοί παράγοντες άσθματος; Ποια στοιχεία μπορούν να ερεθίσουν και…
Φίλτρο αέρα HEPA 360°

Συμβουλές για καθαρό αέρα στο σπίτι

| Καθαριστές αέρα ιονιστές | No Comments
Συμβουλές για καθαρό αέρα στο σπίτι. Παραθέτουμε κάποιες βασικές οδηγίες προκειμένου να έχετε καθαρότερο αέρα στο σπίτι, σε συνδυασμό με τη χρήση ενός καθαριστή αέρα ιονιστή Kullhaus AERO. Οι καθαριστές…